Događanja

Potpuno neočekivano predstavljen iOS 7 untethered jailbreak

Svega nekoliko dana prije Božića, kao svojevrsno Božićno čudo, evad3rs tim je danas objavio untethered jailbreak za sve iOS 7 uređaje. Ovaj potez je potpuno neočekivan, budući da se hakeri koji rade jailbreak već dugo nisu oglasili u vezi te teme. Zadnje što su objavili bila je vijest da jailbreak nije ukraden, budući da se neko vrijeme šuškao da im je netko iz kruga bliskih prijatelja ukrao jailbreak alat, što bi se moglo ispostaviti da je ipak bila točna informacija jer se čini da su evad3rsi požurili s objavom alata.

Očito su evad3rsi shvatili što se dogodilo te zadnjih nekoliko dana užurbano radili na jailbreaku da ga završe prije nego što neko zaradi na njemu, jer ga oni korisnicima diljem svijeta daju potpuno besplatno. Iako vam to ne preporučamo (jer Cydia nije prilagođena iOS-u 7 te nije previše testirana na njemu), svoj uređaj možete jailbreakati ukoliko imate uređaj pokretan iOS-om 7 (podržane su verzije od 7.0 do 7.0.4). Naravno, ovime gubite garanciju svoj iUređaja.

Jailbreak možete pronaći na evasi0n.com/, a sam proces je vrlo jednostavan. Spojite svoj iUređaj na PC/Mac računalo te pokrenite program koji ste preuzeli sa linka iznad. Nakon što vam program evasi0n prepozna iUređaj, kliknite jailbreak i samo pratite upute na zaslonu. Sam proces traje pet minuta, ali ako i malo dulje potraje sve bi trebalo biti u redu. Onda, ima netko tko je već jailbreakao svoj iUređaj da nam se javi s dojmovima? Javite se u komentarima ili na našoj Facebook stranici. Naravno, ukoliko niste nikada radili jailbreak, preporučamo da prvo pogledate nekoliko YouTube tutorijala da vam cijela stvar bude jasnija.

 

1 komentar

1 komentar

  1. Nikola Protic

    22. prosinca 2013. na 17:46

    što se slomilo?

Odgovori

To Top