Najnovije

Ovo je YotaPhone, prvi komercijalni smartphone s dva zaslona

Za vrijeme dok se Samsung i LG međusobno bore svojim zakrivljenim pametnim telefonima čija zakrivljenost baš i ne pridonosi iskustvu korištenja, ruska kompanija Yota Devices osmislila je drugačiji koncept smartphonea kojeg su nazvali YotaPhone, a poseban je po tome što ima dva zaslona, po jedan na prednjoj i stražnjoj strani uređaja.

Ovaj smartphone je zamišljen tako da se s prednje strane uređaja nalazi 4,3″ LCD zaslon 720p rezolucije, koji se smatra primarnim, a sa stražnje strane uređaja nalazi se zaslon s EPD tehnologijom koja nam je poznata s e-book čitača. Dijagonala stražnjeg zaslona također iznosi 4,3″ nešto slabije rezolucije koja iznosi 360×640 piskela.

Taj stražnji zaslon zamišljen je kao zaslon na kojem će se prikazivati razne obavijesti, vremenska prognoza, stanje dionica, Tweetovi i slično. Zanimljivo je da se neke novije informacije, poput najnovijeg izvješća o vremenskoj prognozi, na stražnjem zaslonu prikazuju čak i kada se uređaju potpuno isprazni baterija.

yotaphone

Što se specifikacija tiče, YotaPhone pokretan je dvojezgrenim Snapdragon S4 1.7 GHz Krait procesorom u kombinaciji s 2 GB radne i 32 GB interne memorije. Straga su uspjeli “ugurati” i 13 MP kameru te LED bljeskalicu, dok se iznad glavnog zaslona nalazi prednja kamera rezolucije 1 MP. Pomalo nas je razočarala informacija da je u uređaj ugrađena baterija kapaciteta samo 1800 mAh, što je za današnji standard na Android uređajima premalo. Naravno, optimizacija softvera može uvelike pomoći trajanju baterije, kao što to radi Apple.

YotaPhone se isporučuje s predinstaliranim Androidom 4.2.2, a trenutno je dostupan po cijeni od 499 eura za kupce iz Rusije, Njemačke, Francuske, Španjolske i Austrije, dok će se u ostalim većim europskim te bogatim arapskim zemljama ovaj uređaj u ponudi naći u prvom kvartalu sljedeće godine. O dostupnosti uređaja u Hrvatskoj nemamo informacija.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh