Događanja

Nokia “isposlovala” zabranu prodaje HTC-a One mini u Velikoj Britaniji

HTC je ionako u velikim problemima, a iz dana u dan sve više i više tone u ponor bez dna, a pri tome im očito “pripomaže” i Nokia, koja je uspjela u svom naumu zabrane prodaje nekih HTC-ovih uređaja, uglavnom ovih novijih, u Velikoj Britaniji zbog navodne povrede patenta oznake 0998024.

Nakon što je HTC danas objavio prodajne rezultate za studeni koji pokazuju blagi rast u odnosu na mjesec ranije, ali i 27% pad u odnosu na isti period lani, stiže im loša vijest, a to je upravo ova zabrana prodaje. Patent oznake 0998024 odnosi se na cijeli niz HTC-ovih uređaja među kojima najzvučnije odzvanjaju HTC One, One Mini, One Max, HTC 8S i Desire 601, ali britanski sud je zabranio prodaju samo One mini modela jer smatra da bi zabrana prodaje One-a (misli se na 4,7″ model) bila katastrofalna za tajvanskog proizvođača.

Sporni patent je vezan uz mikrofon na navedenim uređajima, odnosno za Broadcomove i Qualcommove čipove. HTC je i ovako bio u problemima, a “umiruća” Nokia im je zadala još samo jedan u nizu.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Britanski sudac "slučajno" objavio termin izlaska HTC-a One 2 | GIGA.hr

Odgovori

To Top