Najnovije

LG, HTC i Huawei ne vesele se pretjerano 2014. godini

Dok Samsung i Apple nastavljaju s dominacijom, ostale tvrtke se, unatoč izvrsnim mobilnim telefonima, ne mogu pohvaliti toliko dobrom prodajom.

LG se nadao da će s modelom G2 zariti zube u Samsungov vrat, no euforija kod običnih korisnika je izostala. Prema DigiTimesu, LG je očekivao prodaju 10 milijuna uređaja, no do sada su uspjeli prodati tek petinu.

HTC je, s druge strane, itekako hvaljen zahvaljujući modelu HTC One, no njihovi financijski rezultati i dalje nisu bajni.

Huawei je možda u najboljoj poziciji, no i oni su se nadali prodati 10 milijuna Ascenda P6, a to im je za sada uspjelo tek za trećinu.

U izvještaju DigiTimesa ne spominje se Motorola. Za nju bi možda moglo biti nade zbog modela Moto G (koji u SADu ima izrazitu povoljnu cijenu) i Moto X.

Na kraju balade možemo zaključiti da čak i na globalnom tržištu zapravo i nema mjesta za više od 2 ili 3 ‘flagship’ telefona. Potrošači u tom segmentu vole ostati vjerni brandu, a i nemaju osobitu volju za otkrivanjem ostalih brandova kao i nadolazećih telefona.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 30. prosinca 2013. at 15:03

    Iako je LG G2 nekoliko puta (blago rećeno) bolji mobitel (u baš svim segmentima) od SGS4 prodao se znatno manje.
    Problem je u glupim ljudima koji ostaju “vjerni” i iako je mobitel znatno bolji (čak i jeftiniji, a hardverski ~duplo jači).

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh