Najnovije

CyanogenMod prikupio 23 milijuna dolara

Friško osnovana tvrtka koja stoji iza najpoznatijeg Android alternativnog ROMa otvorenog koda CyanogenMod prikupila je 23 milijuna dolara te okrenula novu stranicu u kojoj ima dobre šanse postati veliki igrač na Android tržištu.

Financiranje je ostvareno uz pomoć ulagačke tvrtke iz Silicijske doline A16Z (Andreessen Horowitz) koja ovom investicijom očito želi izraditi platformu kojom želi dobiti najbolje od Androida.

Osnivač i idejni tvorac CyanogenModa Steve Kondik izjavio je da će novi priljev kapitala primarno biti iskorišten za jačanje inženjerskog tima, kao i timova koji se bave korisničkim sučeljem, dizajnom i razvojem proizvoda, a sve u cilju izrade novog i poboljšanog iskustva za korisnike mobilnih telefona i tableta.

CyanogenMod je od svojih početaka rezultat entuzijazma zajednice koja njeguje otvoreni kod. Riječ je o alternativnom Android firmwareu koji je nezavisan od bilo kojeg proizvođača mobilnih telefona. Nudi svojstva i opcije koje se često ne nalaze u službenim verzijama, a često je i brži jer nije opterećen dodatnim softverom koji proizvođači mobilnih telefona vrlo često ‘trpaju’. Trenutno je instaliran na 11 milijuna Android uređaja.

Kao što smo već prije pisali, prvi mobilni telefon koji će službeno dolaziti i s CyanogenModom je Oppo N1.

 

2 komentara

2 Comments

  1. 20. prosinca 2013. at 09:41

    namoj nije :p

  2. 20. prosinca 2013. at 17:35

    funkcionalan al tmuran i dosadan

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh