Najnovije

Američke federalne institucije i dalje koriste – diskete

Američka verzija Narodnih novina zvana The Federal Register svaki dan objavljuje zakone, uredbe, pravilnike, naredbe i ine akte federalnih institucija SAD-a. Riječ je o stotinama podataka, a ispalo je da zaposlenici neke informacije od ostalih federalnih agencija zaprimaju i na 3.5 inčnim disketama.

Stvar zvuči kao vic jer je upotreba te antikne tehnologije (gotovo pa) iskorijenjena čak i u našem sustavu državne uprave, no očito da se određeni zakoni i pravilnici mijenjaju dosta sporo i u ostatku svijeta, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako je službenim pravilnicima definirano da se službene dokumente može poslati na CD-ROMovima i floppy diskovima, ali ne i na USB memorijama te na SD karticama.

S obzirom da je siguran e-mail sustav koji koristi softver s tehnologijom javnog ključa skup, a ujedno je i preduvjet za sigurno slanje dokumenata, mnoge američke državne agencije još nisu prešle na njega. Kao rezultat neprelaska, neke agencije i dalje skeniraju dokumente na računalo te ih spremaju na floppy diskove koji se šalju dalje fizičkim putem. Zašto ne koriste CD-ROMove, ostaje i dalje enigma.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 9. prosinca 2013. at 10:50

    i treba , traju dugo i neizbrisive su osim u prisutnosti magneta , a CD traje toliko koliko ga zarezes negdje i mos ga bacit necitljiv je

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh