Internet

Od 11. studenog Google će zarađivati na vašim fotografijama

Zamislite ovo: Pretražujete internet u potrazi za novim tenisicama i nakon pretrage na Googleu vam iskoči nekoliko oglasa među kojima je i jedan sa slikom vašeg prijatelja, člana obitelji ili poznanika, kao i njegova ocjena tih tenisica koje je nedugo kupio. Google živi u nadi da bi upravo ovakva vrsta preporuka prijatelja mogla zaživjeti i privući da kliknete na takav oglas.

Naime, od 11. studenog Google će moći u oglase uključiti i vaše slike, ime i komentare. Ove podatke će povlačiti sa Google+ profila, komentara na toj društvenoj mreži, kao i iz ostalih stranica poput YouTubea i Google Play. No, nije sve tako crno – Google je ponudio mogućnost isključivanja ove opcije.

Kako biste isključili opciju prikazivanja vaših fotografija u oglasima (1) kliknite na Dijeljenje preporuke, obratite pažnju na polje Na temelju moje aktivnosti Google može prikazivati moje ime i fotografiju profila u dijeljenim preporukama koje se pojavljuju u oglasima. (2), ako je tamo kvačiva uključena, isključite je. (3) Kliknite na spremi i to je to!

Click to comment

Odgovori

To Top