Najnovije

Tko je ‘osvojio broncu’ u prodaji smartfona?

Samsung i Apple i dalje su na vrhu po prodaji smartfona, ali mrtva trka i dalje traje za treće mjesto. Prema procjenama Strategy Analyticsa, Huawei je u trećem kvartalu 2013. pretekao LG te ima udio od 5.1% prodanih telefona, a LG je na četvrtom mjestu s 4.8%.

Ovo nije prvi put da se Huawei pojavio na ovoj poziciji, no u drugom kvartalu 2013. LG je nastavio rasti, a Huawei pak još brže, ponajviše zbog prodaje modela Ascend P6 i G610.

Samsung i dalje ima udio od 35.2% s prodanih 88 milijuna smartfona, dok je Apple na drugom mjestu s 13.4% s 34 milijuna primjeraka. Zbog vjerojatne visoke potražnje za novim modelima u zadnjem kvartalu 2013. Apple će vjerojatno imati rast.

Na petom mjestu pozicionirao se kineski Lenovo s prodanih 10.8 milijuna smartfona diljem svijeta s udjelom od 4%.

Izvještaj Strategy Analyticsa pokazao je također da su 60% prodanih mobilnih telefona smartfoni. Prodaja smartfona u trećem kvartalu 2013. porasla je za 45% u odnosu na prethodni te je iznosila preko 250 milijuna primjeraka. Snažni rast prodaje rezultat je snažne potražnje za LTE modelima na razvijenim tržištima (SAD i Europa), kao i 3G uređajima na velikim tržištima u razvoju kao što je Kina.

 

Click to comment

Odgovori

To Top