Internet

Hidden Lynx – plaćeni hakeri koje možete iznajmiti

Symantec je objavio infografiku koja analizira Hidden Lynx kao skupinu profesionalnih hakera plaćenika, s naprednim tehnikama napada po čemu su poznati kao jedna od najboljih takvih skupina u svijetu.

Inače, Hidden Lynx je iznimno organizirana grupa koja se sastoji od 50 do 100 hakera koji se mogu iznajmiti, a svi djeluju iz Kine. Nude cjelovite usluge računalnih napada i primjenjuje metode koje prilagođavaju ovisno o slučaju i meti, primjerice iskorištava ranjivost nultog dana ili koriste ‘watering hole’ napade, kako bi prikupili informacije od brojnih ciljeva među kojima su tvrtke i državne vlade.

Kradu na zahtjev, prema potrebama svojih klijenata, i upravo zato imaju toliko brojnih i različitih ciljeva.

S najmodernijim tehnikama napada, Hidden Lynx može ući u računala organizacija s najboljim sigurnosnim sustavom na svijetu, primjerice napali su računala s iznimnom zaštitom u vojnom i industrijskom sektoru. Naime, 2012. Hidden Lynx je ugrozio sigurnost certifikata za digitalni potpis u kompaniji Bit9 kao dio strategije da bi došli do prvotno zadanog cilja – sustava obrane SAD-a. Symantec je ujedno potvrdio da je Hidden Lynx povezan s operacijom Aurora, akcijom iz 2009. usmjerenom na Google.

U nastavku možete pogledati i infografiku s detaljima o Hidden Lynxu.

Hidden Lynx_infographic

 

Click to comment

Odgovori

To Top