Najnovije

Google Earth policiji otkrio plantaže marihuane

Googleove su karte otkrile “zanimljivosti” zbog kojih je nedavno uhićen jedan 50-godišnjak iz Oregona. Naime, prema izvještaju AP-a muškarac ima dozvolu za uzgajanje marihuane u medicinske svrhe, ali samo za pet osoba. Ove su informacije na koncu završile na policiji koja nije zatražila nikakav nalog kako bi došli na njegov posjed i provjerili o kolikoj se količini marihuane radi, već su se okrenuli Googleu i njegovim kartama.

Nedavno su objavljene i fotografije tog mjesta koje su policiji potvrdile kako Croft uzgaja puno veću količinu marihuane od dozvoljene te je odjel za borbu protiv narkotika poslao mali avion koji je nadletio plantažu na kojoj je Croft umjesto predviđenih 30 stabljika za medicinske svrhe uzgajao njih više od 90.

Protiv 50-godišnjaka podignuta je optužnica zbog uzgoja marihuane. No, ovo nije prvi puta da policija pronalazi uzgajivače marihuane zahvaljujući Googleu, sličan je sličaj zabilježen u Švicarskoj 2009. godine kada je policija zahvaljujući Google Earthu pronašla plantažu marihuane skrivenu u polju kukuruza.

Click to comment

Odgovori

To Top