Najnovije

Razotkriven Meizu MX3

Samo tri dana prije prezentacije novih proizvoda iz kuhinje kineskog Xiaomija, drugi ‘premium’ konkurent, Meizu, otkrio je u Pekingu konačno detalje svog novog mobilnog telefona – MX3.

Telefon posjeduje 15:9 ekran od 5.1 inča rezolucije 1800 x 1080, Samsungom Exynos 5 Octa procesorom – konkretnije 5410 varijantom koja se koristi i u Galaxyju S4, a sastoji se od četverojezgrenog Cortex-A15 1.6 Ghz procesora te četverojezgrenog Cortex-A7 1.2 GHz. Tu je i 2 GB RAMa, a umjesto za premium modele već uobičajene 13 Mpx kamere, Meizuovci su se odlučili za Sonyjevu 8 Mpx kameru treće generacije s brzom f/2.0 lećom.

Za zvuk je odgovoran Wolfson audio čip koji omogućava izrazito nisku razinu distorzije od samo 0.002 posto. MX3 za poboljšanu kvalitetu zvuka posjeduje, kao i Moto X, trostruki set mikrofona.

Od dodatne opreme tu je i NFC, Bluetooth 4.0, GPS, i sve ostalo. Kinezi se hvale i vlastitom patentiranom tehnologijom antene koja omogućava prijem bolji od iPhonea 5. S obzirom da će podržavati i WCDMA mreže, znači da ćemo ga i mi u Europi moći slobodno koristiti.

Treće izdanje MX telefona ima Sonyjevu 2 400 mAh bateriju koja bi trebala izdržati 9 sati pretraživanja interneta na 3G mreži, 10 na WiFiju ili 7 sati pregledavanja HD video datoteka.

Slično kao i Xiaomijev MI koji vrte MIUI, MX mobilni telefoni vrte prilagođen Android ROM zvan Flyme.

Mobilni telefon bit će dostupan na kineskom tržištu, a cijena će se kretati od 2400kn za model od 16 GB memorije pa sve do 3700kn koliko bi trebala doći verzija od 128 (da! sto dvadeset i osam!) GB.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh