Najnovije

Ovako to izgleda kada automobil vozi vas! [VIDEO]

I nije neka novost da određene kompanije ICT industrije razmatraju načine izrade autnomnih automobila koji će nas transportirati bez naše interakcije tijekom vožnje. Jedna od tih kompanija je i Google, no Googleovi automobili bez vozača trenutno su “u problemima” zbog nekih problematičnih stavki tipa vožnje po snijegu, neočekivanih izmjena na cesti i vožnje kada policija regulira promet.

Studenti sveučilišta Carnegie Mellon opremili su automobil Cadillac SRX tehnologijom koja omogućuje autonomnu vožnju, a u videu koji slijedi vidjet ćete dionicu duljine 53 kilometra. Naravno, vozač može u bilo kojem trenutku preuzeti kontrolu nad automobilom.

[youtube id=”SxGY4iH5AAc” width=”620″ height=”360″]

Biste li se vozili u jednom ovakvom?

7 komentara

7 Comments

 1. 24. rujna 2013. at 14:17

  ne

 2. 24. rujna 2013. at 14:26

  ako je sigurno zasto ne 🙂 toliko stvari se moze onda radit tokom voznje 😉

 3. 24. rujna 2013. at 14:49

  i gdi je tu gušt ? 😉

 4. 24. rujna 2013. at 14:58

  Nema sanse, ovakvim sustavom je dosta rizicno se voziti. Definitivno treba pratiti promet i sve ostalo tako da nije moguce citati novine na putu od 500 kilometara.Radije cu voziti i gustati u tome. A ako zelim da me netko vozi to ce biti taxista!

 5. 24. rujna 2013. at 15:39

  definitivno DA.
  Sustav ako se testira u svim mogucim uvjetima trebao bi u potpunosti zamijeniti vozaca radi sigurnosti drugih sudionika u prometu, prvotno zbog neusporedivo bolje reakcije i suda.
  Svi koji govore da ovakvi sustavi nisu sigurni ne znaju da je Google u tijeku testiranja i usavrsavanja ovakvih auta vec godinama u pravom, gustom gradskom prometu. Google auta su presla vec stotine tisuca kilometara i imali su samo jednu nezgodu – ito kad je covjek vozio umjesto racunala.

  U buducnosti predvidam ovo kao alternativni mod voznje kad vozac npr. ne zeli voziti do nekog odredista nego razgledavati ili kad je umoran/pijan pa ne smije voziti ili cak da se automatski aktivira kad vozac pusti ruke sa upravljaca u slucaju da mu pozlije.

 6. 25. rujna 2013. at 07:58

  gasi tu glupu muziku

 7. 25. rujna 2013. at 10:19

  više ti ni vozačka ne treba, samo sjedneš u auto i on te vozi
  ha-ha autoškole pa-pa

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh