Glasine

Nexus 5 i Android KitKat stižu 14. listopada?

Nedavno nas je Google “šokirao” informacijom da će se sljedeća inkarnacija Androida zvati KitKat, te se na postavljanju statue KitKat Androida ispred Googleovog središta pojavio Nexus 5 kod jednog od Googleovih zaposlenika. Danas se pojavila informacija da bi Google Nexus 5 (kojeg će ponovo izraditi LG ) i Android 4.4. KitKat predstaviti na posebnom događaju 14. listopada.

Ovaj dio godine, 3. i 4. kvartal su obično rezervirani za Apple i Google, koji tada predstavljaju nove uređaje i operativne sustave. Apple je svoje već “odradio”, sad je na redu Google, kojem je uragan Sandy prošle godine pokvario planove oko eventa na kojem je trebao predstaviti Nexus 4 (event se trebao održati u New Yorku kojeg je uragan najviše pogodio), pa je Google Nexus 4 predstavio putem svoje web stranice.

Prema glasinama, Android 4.4 bi na neki način trebao biti kompaktibilan i s starijim uređajima, što god to značilo. Prema neimenovanom izvoru u Googleu smatraju da je Androd 4.4 vrhunsko Android iskustvo za sve, što nam je još veći misterij. Navodno bi sljedeća verzija Androida trebala imati nekakav widget s obavijestima, nove animacije, hrpu novih API-ja i vizualna poboljšanja galerije.

Za Nexus 5 znamo da će hardverski biti temeljen na LG-evom G2 top modelu, što znači da će ga pokretati Qualcommov Snapdragon 800 u kombinaciji s 2 GB radne memorije. Od G2 će se razlikovati po tome što će imati za 0,24″ manji zaslon nego G2, što znači da će zaslon na Nexusu 5 imati dijagonalu od 4,96″, te će imati fizičke tipke na bokovima uređaja, dok G2 tipke ima na poleđini uređaja. Straga bi se trebala nalaziti 13 MP kamera, kao i na G2.

Kako god, trebamo pričekati još mjesec dana da bismo saznali jesu li ove glasine bile istinite ili ne.

Click to comment

Odgovori

To Top