Najnovije

Microsoft najavljuje Xbox Fitness

Gameri su ljudi koji nisu ljubitelji fizičkih aktivnosti, koji ne vode računa o higijeni i zdravlju? Je li to samo stereotip? Na svijetu postoji veliki broj različitih gamera koji se sasvim sigurno uklapaju u ovaj sterotip, ali ima i onih koji su zaljubljenici u fitness. Njih će zanimati Xbox Fitness koji je najavljen u četvrtak navečer od strane tvrtke. Xbox Fitness je online servis dostupan za nadolazeću Xbox One konzolu koji je namjenjen da igrače natjera da budu u formi. Usluga je besplatana za Xbox Live Gold članove do prosinca 2014. godine. Da  budem precizniji – on zahtjeva Xbox Fitness Pass koji je uključen Xbox Gold pretplatnicima.

Između ostalog, usluga nudi interaktivne vježbe s poznatim imenima. Novi Kinect čita mikro-fluktuacije u vašoj koži s pomoću kojeg možete pratit svoj puls bez da i nosite senzor, a i nadgleda vaše pokrete kako bi osigurao pravilnu formu i ocijenilo vaše vježbanje. Možete i odraditi “društvene izazove” sa vašim prijateljima.

lk-580x302

Osim toga, detalji su slabi. Jesu li svi fitness programi uključeni besplatno ili su samo nek od njih besplatni, a neki dostupan za kupnju? Hoće li se vježbe trajati tijekom cijele godine? Microsoft je podigao stranicu Xbox Fitness, no na njoj za sada nema puno informacija.

Playfit_Home_Screen_large_verge_medium_landscape
Uz Xbox One, Microsoft pokušava pozicionirati svoju “kutiju za dnevni boravak” kao nešto što nije samo za redovne gamere, nego i za svakoga tko koristi televiziju. To inzistiranje na dodavanje Kinect-a  u novu konzolu (čime se povećava cijena), privuklo je gnjev stalnih gamera. Ako Xbox One može biti i sofisticirani “stroj za vježbanje” s nekim od najvećih imena u fitness-u, to bi olakšalo situaciju da za uređaj koji prati tijelo i glas vrijedi dati dodatnih 100 dolara više u usporedbi sa Sony PlayStation 4 konzolom.

Xbox fitness će biti dostupan ove sezone.

Click to comment

Odgovori

To Top