Najnovije

ZTE Firefox OS telefon prodavat će se na eBayu za petstotinjak kuna

ZTE je objavio da će uskoro početi s prodajom ZTE Open Firefox telefona. S obzirom da će se prodavati putem eBaya, bit će dostupan u cijelom svijetu.

Firefox OS smartfoni prvi su uređaji koje će u potpunosti pogoniti ‘web’ tehnologija. Aplikacije su, naime, izrađene korištenjem HTML5 i svih drugih otvorenih ‘web’ standarda te će njihova izrada biti vrlo laka. Istovremeno, želeći što prije povećati broj aplikacija, mobilni operateri koji su u partnerstvu s Mozillom već su započeli s natječajima za aplikacije. Od nama bližih zemalja zanimljiv je natječaj Telenora Srbija na kojem se za izrađenu aplikaciju može osvojiti i do 5,000 EUR.  Slično su napravili i Telefonica u Španjolskoj te T-Mobile u Poljskoj.

Iz Mozille ciljaju na korisnika koji kupuje svoj prvi smartfon, a kupac bi za povoljnu cijenu dobio solidne performanse i personaliziran telefon upakiran u čisto i intuitivno korisničko iskustvo.

Firefox OS uključuje sve ono što ljudi očekuju od smartfona – pozive, poruke, e-mail, kameru, a prisutna je i integracija s društvenim mrežama – Facebookom i Twitterom, kao i lokacijske usluge u obliku Nokia HERE karata. Naravno, tu je i Firefox internet preglednik, kao i Firefox Marketplace koji iz dana u dan broji sve više aplikacija.

ZTE Open Firefox OS smartfon bit će dostupan na ZTE eBay US i UK trgovinama po cijeni od petstotinjak kuna. S obzirom da je riječ o otključanoj verziji namijenjenoj svjetskom tržištu, telefon nije nakrcan nikakvim ‘bloat’ softverom.

Za nas u Hrvatskoj ovo će biti zanimljivo jer će se putem eBay UK trgovine telefon moći naručiti bez dodatnih carinskih troškova.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Pingback: Razgrabljen prvi kontingent ZTE Open Firefox telefona - GIGA.hr

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh