Događanja

Motorola službeno predstavila Moto X

Nakon što su o Moto X procurile gotovo sve informacije, Motorola je jučer i službeno predstavila uređaj koji bi ih trebao spasiti iz loše financijske situacije. Iako smo slušali glasine o tome da se Google rješava Nexus linije te da Motorola počinje proizvoditi sve nadolazeće Googleove smartphoneove. Ipak, to nije istina te aktualni model Nexus 4 gotovo sigurno dobiti nasljednika.

Moto X, koji će se usput rečeno prodavati samo u SAD-u i Kanadi, ima 4,7″ 720p AMOLED zaslon (316 ppi), pokretan je posebnim Motorolinim X8 Mobile Computing Systemom sa 8 različitih jezgri. To nije samo još jedan posebni SoC. Kao glavni pogonski stroj koristi se dvojezgreni Snapdragon S4 Pro takta 1,7 GHZ, tu je i četverojezgreni Adreno 320 GPu te još dvije posebne Motoroline jezgre. Sve to radi u kombinaciji sa sada već standardnih 2 GB RAM memorije. Isporučivati će se u varijantama od 16 i 32 GB interne memorije bez podrške za microSD kartice. Uređaj ima 10 MP “Clear Pixel” kameru koja je u stanju snimati 1080p video u 30 sličica po sekundi. Isporučivati će se sa Androidom u 4.2.2 verziji, a iz Motorole su obećali brzu nadogradnju na najnoviji Android 4.3.

Zanimljivo je da se uređaj izrađuje u SAD-u te će svi kupci Moto X uređaja moći birati između raznih boja prednje i stražnje strane uređaja, tipki za pojačavanje i smanjivanje zvuka te za zaključavanje. Također, bit će moguće odabrati da vam se određeni tekst ugravira u stražnju stranu uređaja, da ubacite tekst u boot animaciju, ubacite svoj vlastiti wallpaper po želji i slično, sve to putem posebne Moto Maker web stranice.

Ipak, nama Europljanima ovo ne znači previše jer Moto X, barem za sada, neće biti dostupan u Europi. Što se cijene tiče, one se na ugovor kod američkog operatera AT&T kreću između 199$ i 249$, za 16 GB odnosno 32 GB model. Uređaj će po sličnim cijenama biti dostupan i kod Verizona, Sprinta, T-Mobilea, US Cellulara te kanadskog Rogersa. Navodno bi se uskoro mogla pojaviti i Google Play verzija Moto X smartphonea.

Evo i video pregled ekipe sa The Verge-a:

[youtube id=”NVEeGZIQhh4″ width=”620″ height=”360″]

1 Komentar

1 Komentar

  1. 4. kolovoza 2013. at 21:31

    novo ništa

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh