Najnovije

‘Kineski Apple’ prodao više telefona od ‘pravog Applea’

Prizor muškarca u tenisicama, trapericama i crnoj majici  koji predstavlja novi model pametnog telefona, dok njegovo predstavljanje novih i (ne baš tako) revolucionarnih opcija uređaja prati navijanje oduševljene publike, posjeća nas na vremena kada je Steve Jobs predstavljao svoje prve modele iPhonea.

Radi se o Lei Junu, izvršnom direktoru kineske kompanije Xiaomi kojeg su u Kini prozvali lokalnim Steve Jobsom, a njegovu kompaniju kineskim Appleom.  Glava kompanije je smještena u Kini, a prema pisanju BI-a  ima milijune fanova koji obožavaju njihove proizvode.

Brojni analitičari tvrde da je Xiaomi veliki dio popularnosti stekla zahvaljujući kopiranju načina na koji Apple najavljuje i oglašava svoje proizvode. I tako dok većina njihovih sljedbenika luduje za svakom novom verzijom, Business Insider nas tješi informacijama kako se radi o standardnim Android uređajima koji ne donose nikakve specijalne novitete.

Glavni krivac za popularnost Xiaomi uređaja je i puno niža cijena od konkurenata pa se tako novi modeli često rasprodaju u samo nekoliko minuta nakon što postanu dostupni putem interneta.

3 komentara

3 Comments

 1. Marin Zanze

  25. kolovoza 2013. na 19:25

  baš san danas popodne otkrija ovu firmu i mobiteli su im odlični, šokira san se kad san vidija cijene na ebayu! 🙂

 2. Le Coffee Break

  25. kolovoza 2013. na 20:32

  vrhunska firma, samo u 3 godine su se probili! možda kupin njihov proizvod u buduće vrijeme 🙂

 3. Ivan Brkljačić

  25. kolovoza 2013. na 20:25

  Možda jer su jeftiniji po cijeni?

Odgovori

To Top