Najnovije

Volvo do 2020. želi doslovno izbrisati automobilske nesreće

Švedski proizvođač automobila, Volvo, nada se kako do 2020. putnici njihovih automobila neće doživjeti prometne nesreće u kojima bi nastradali, no obećava i izradu mreže vozila putem koje isti komuniciraju međusobno bez prisustva vozača.

Volvo je poznat po svojoj gracioznosti što se tiče sigurnosti u prometu, pa tako želi osigurati budućnost u kojoj nema nastradalih.

Thomas Borberg, sigurnosni savjetnik kompanije, u videu koji ćete moći vidjeti u nastavku objašnjava niz već postojećih tehnologija koje bi trebale poslužiti kao oslonac za postizanje zadanog cilja. Borberg među njima navodi mogućnost otkrivanja pješaka i životinja u mraku, detekciju ruba ceste, zapreka na putu, komunikacija između dvaju vozila i dr. što bi u konačnici trebalo spriječiti i lančane sudare.

volvo2

 

Uz sustav kočenja, Volvo također razvija i sustav kontrole upravljanja vozilom pomoću koje vozilo automatski može zaobići prepreke na putu ali i spasiti uspavanog vozača od slijetanja s ceste usmjeravajući kotače natrag na traku.

U kompaniji se nadaju da će do 2020. uspjeti osigurati ne samo smanjenje smrtnosti na prometnicama, već i dobivanje težih ozljeda.

[youtube id=”sAMH12f5Lks” width=”620″ height=”360″]

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh