Internet

Upoznajte DuckDuckGo, tražilicu koja obećava privatnost

Vjerojatno svi znate za Google.  Najpoznatiju tražilicu koja se svima nama s vremenom “podvukla pod kožu” i postala dio naše svakodnevice, života. No ipak, treba imati na umu da sve naše pretrage na Googleu netko prati, bilježi i koristi u korisne, ali i neke štetne aktivnosti pa time i krši našu privatnost.

Kao primjer, uzet ću nedavno razbuktan skandal oko Američke agencije za nacionalnu sigurnost, NSA-u, koja je pratila e-mailove, poruke na društvenim mrežama, pa čak i telefonske razgovore Europljana, ali i svojih građana.

Kao odgovor na nedavno izbijeni skandal, sve više korisnika interneta koristi DuckDuckGo, tražilicu koja obećava privatnost na internetu. Ono što je zanimljivo je porast broja korisnika dotične tražilice koji je u vrlo kratkom vremenu, baš nakon skandala u vezi američke NSA-e, poletio u vis.

DuckDuckGo nudi velik spektar mogućnosti kada se radi o sigurnom pretraživanju, pa tako na primjer upišete li “!g”, tražilica će otvoriti kodiranu (čitaj: anonimnu) verziju Googlea.

Dakle, DuckDuckGo odlična je alternativa za Google koja vas štiti od “NSA-inih šijuna i avanturista” koji vrebaju ovim virtualnim svijetom pa zato želite li ostati anonimni, dodajte DuckDuckGo u svoju bookmark zbirku.

DuckDuckGo.com

Click to comment

Odgovori

To Top