Događanja

Šef Xbox odjela, Don Mattrick, napušta Microsoft i prelazi u Zyngu

Don Mattrick, dosadašnji šef Microsoftovg odjela koji se bavio razvojem i održavanjem Xbox proizvoda, uključujući i najnoviji Xbox One, od 8. srpnja prestaje obnašati tu funkciju te prelazi u kompaniju poznatu po razvoju Facebook igara, koja se već duže nalazi u problemima, Zyngu te će obnašati najveću moguću funkciju u toj kompaniji, bit će CEO (chief executive officer).

Prema pisanju portala AllGamesBeta, šef Microsofta Steve Ballmer je svim zaposlenicima diva iz Redmonda poslao e-mail u kojem se zahvaljuje Donu na svemu što je učinio za Microsoft i Xbox te navodi da je ponosan što je imao priliku raditi s čovjekom koji je sudjelovao u redefiniranju “gaming” industrije.

Ballmer je svoje zaposlenike također izvijestio da će odjel za razvoj i održavanje Xbox proizvoda od sada biti podređen direktno njemu, što znači da bi službeno lansiranje Xbox konzole na tržište trebao preuzeti osobno.

Iako se službeno ne zna što je razlog Mattrickovog odlaska, nagađa se da je “dobio nogu” zbog totalnog promašaja pri predstavljanju Xbox Onea za kojeg je najavljeno da će imati niz ograničena te da će zahtijevati 24-satnu internet vezu. Ipak, na kraju je odlučeno da će ova ograničena biti uklonjena što je sigurno obradovalo štovatelje “Xbox kulta” svugdje u svijetu, pa i kod nas.

Click to comment

Odgovori

To Top