Internet

NSA priznala: Špijunirali smo veći broj ljudi no što se misli

Na svjedočenju u Captol Hillu, predstavnik Američke nacionalne sigurnosne agencije NSA, izjavio je kako vlada “proučava” podatke mnogo većeg broja internet korisnika nego što se dosad znalo, piše The Atlantic Wire.

Zamjenik direktora NSA-e, Chris Inglis, bio je samo jedan od predstavnika vlade koji su u srijedu svjedočili pred odborom za pravosuđe, a na istom mjestu su se pojavili i predstavnici FBI-ja i ureda Nacionalnog obavještajnog direktora.

Svjedočenja su se temeljila na njihovim dosadašnjim tvrdnjama o vladinu prisluškivanju.

No ipak, dok su svi svjedočili “u istom ritmu”, Inglisovo svjedočenje razlikovalo se od drugih. Inglis je otkrio da kad NSA ocjenjuje terorističku aktivnost, analitičari gledaju “dva ili tri skoka” od terorističkih sumljivaca, dok se prije smatralo da je riječ o dva skoka.

Uzmimo za primjer – Facebook! Svi vaši prijatelji na fejsu su prvi skok, prijatelji vaših prijatelja drugi, a prijatelji prijatelja vaših prijatelja treći skok. Dolazimo do zaključka kako je riječ o golemoj skupini ljudi, a NSA smatra da ih je dopušteno nadzirati.

Inglisovo svjedočenje nije baš impresioniralo članove odbora, no borci za zaštitu prava na privatnost reagirali su – odmah.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh