Društvene mreže

Microsoft radi na tehnologiji koja prepoznaje vaše osjećaje

Šuška se da u jednom od Microsoft Research kampova u Aziji developeri upravo razvijaju tehnologiju koja nosi naziv “Mood Scope”. Radi se o prototipu koji bi trebao prepoznati vaše raspoloženje i svrstati ga u jednu od kategorija tipa napet, sretan, uzrujan, miran, dosadan, pod stresom ili uzbuđen, a nakon što odredi vaš trenutni “status”, uređaj objavljuje vaše raspoloženje na društvenim mrežama.

Iako će većina korisnika i dalje bacati loše kritike na ovaj Microsoftov projekt izjavama da je ovo još jedan udar na našu i vašu privatnost, Microsoft ima spreman odgovor:

Svatko će moći birati želi li da se njegovo raspoloženje podijeli na Internetu. Stoga priče o narušavanju privatnosti nemaju smisla. Naš cilj je jasan, želimo što više približiti virtualno komuniciranje onome iz stvarnog života. Ako je netko pod stresom, onda vjerojatno ne želi da da ga se dodatno uznemirava. To je osnovna funkcija ove tehnologije.

Također se šuška da će uređaj pomoću Mood Scope moći na temelju raspoloženja preporučiti vam određenu vrstu glazbe, po uzoru na Netflixov servis Max koji na sličan način preporučuje filmove.

Photo: Mashable

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh