Internet

Kako zbuniti američki elektronski špijunski sustav – NSA

Nedavno se digla prašina u vezi američke agencije za nacionalnu sigurnost NSA kod koje je otkriveno da prisluškuje, pohranjuje telefonske pozive i SMS-ove, e-mailove, odnosno u grubo ruši privatnost kako američkog, tako i europskog stanovništva. Nedavno je ovu potresnu vijest javnosti razotkrio Edward Snowden, bivši zaposlenik CIA-e, koji trenutno traži utočište u zemljama čija je procedura isporučenja američkim vlastima nešto složenija, a prema najnovijim vijestima traži ga u Venezueli.

Naime, hrpica američkih građana zabrinuti spoznajom da ih NSA “prisluškuje”, odlučila je napraviti stranicu na kojoj će postaviti spam generator kojem je cilj zbuniti NSA-in sustav tj. izazvati opterećenje njihovih servera.

Projekt nosi naziv “Hello, NSA”, a cilj mu je generirati poruke koje su dizajnirane tako da ih NSA mora detektirati i obrađivati njihovu “potencijalnu opasnost” te tako opteretiti servere beskorisnim podacima.

Posjetite li njihovu stranicu “Hello, NSA”, uočit ćete rečenicu koju je generirao generator koji u njih namjerno ubacuje riječi s američkog popisa “370” – popisa koje američke agencije koriste u sustavima kako bi detektirali terorističke prijetnje; vaš je zadatak da tu rečenicu podijelite preko Facebooka, Twittera ili putem e-maila.

Dakle, ukoliko želite pomoći u zbunjivanju NSA-inih servera, trk na “Hello NSA”.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh