Gadgeti

Google predstavio Android 4.3 i novi Nexus 4 tablet

Google je sinoć na posebnom eventu organiziranom u San Franciscu predstavio dugo očekivani nasljednik prošlogodišnjeg Nexusa 7, koji nosti isto ime kao i prethodnik te novi Android 4.3 koji još uvijek nosi naziv Jelly Bean. Većih razlika u odnosu na verziju 4.2 nema te je promijenjeno nekoliko detalja u funkcionalnost OS-a.

U 4.2 verziji Google je omogućio više profila na tabletima, a na 4.3 je dodana i opcija pomoću koje možete zabraniti određene radnje na nekom od profila. Primjerice, ako vaše dijete koristi tablet sa svojim profilom, možete mu zabraniti in-app kupovinu da nebi napravilo štetu na vašoj kreditnoj kartici. Android 4.3 donosi i poboljšanja u grafici putem OpenGL ES 3.0 standarda s boljim renderiranjem 3D sadržaja u igrama. Tu su još sitnija poboljšanja u unosu teksta i Bluetooth komunikaciji.

Prvi uređaj sa Androidom 4.3 bit će upravo novi Nexus 7 tablet. Iako smo većinu detalja već znali, Google je jučer i službeno predstavio novi Nexus 7. Dijagonala zaslona je ostala ista, ali rezolucija se povećana na 1920 x 1200 točaka što donosi gustoću od 323 ppi. Google i Asus odlučili su da će procesor ovog uređaja biti odlični Snapdragon S4 Pro, kao i u Nexusu 4. Količina RAM-a je dvostruko veća te sada iznosi 2 GB. Baterija novog Nexusa bi, prema riječima Googleovih ljudi, trebala izdržati do 9 sati rada. Još jedna novost je podrška za 5.1-kanalni zvuk putem vanjskih zvučnika i slušalica.

Uređaj će biti dostupan u 16 i 32 GB verzijama te ćete moći kupiti i verziju sa LTE podrškom.  Prodaja u SAD, Velikoj Britaniji, Japanu, Španjolskoj, Južnoj Koreji, Kanadi i Francuskoj kreće kroz sljedećih nekoliko tjedana, a nakon toga i u mnogim drugim zemljama. Nema informacija kada će uređaj biti dostupan kod nas.

Googleovci također obavještavaju da će Android 4.3 odmah biti dostupan za  Nexus 4, stari Nexus 7 i Galaxy Nexus, a uskoro i za Google Play verzije Samsunga Galaxy S4 i HTC-a One.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh