Internet

Snowden – tempirana bomba za SAD?

Greem Greenwald, jedan od novinara američkog Guardiana  prva osoba koja je objavila dokumente koji otkrivaju detalje oko američke špijunaže interneta,  smatra kako je Edward Sowden “tempirana bomba” za američku vladu.

 

Greenwald je u intervjuu za LaNation dodao kako bi vlada Sjedinenjih Američkih Država trebala svaki dan na koljenima moliti da se Snowdenu ništa ne dogodi, jer bi u suprotnom svi podaci mogli biti otkriveni, što bi amerima značilo najveću noćnu moru.

 

“Snowden ima toliko informacija da može svakog trenutka naštetiti vladi SAD-a više nego itko ikada u povijesti”.

 

edward-snowden

Iako Rusi tvrde da još nisu primili nikakav zahtjev za azil od Snowdenove strane, ruski ministar vanjskih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je kako je Rusija još razmišljala što sljedeće poduzeti u slučaju Snowden, dok je on u to vrijeme na moskovskom aerodromu odlučio cijelu priču ispričati medijima. Izjavio je kako je ipak zatražio pomoć Rusije, no to bi bio privremen smještaj s obzirom da mu je nekoliko Južnoameričkih država također ponudilo pomoć.

 

Obama je jučer službeno od Putina zatražio da Snowdena izruči SAD-u, no ministar vanjskih poslova Rusije, Sergey Lavrov, uporno tvrdi da ruska vlada nije u kontaktu s Snowdenom.
Prema ruskom zakonu, Snowden je trebao predati zahtjev za azil po dolasku na aerodrom Šeremetjevo, no Rusi tvrde da do toga nije došlo.
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh