Najnovije

Uskoro i jeftiniji 4G telefoni

Tajvanski Mediatek, u mobilnom svijetu poznat kao proizvođač procesora koji se koriste u jeftinijim uređajima mahom iz Kine postao je u posljednjih godinu dana ozbiljan i raširen konkurent na tržištu čipova za mobilne telefone.Tako su tvrtke Lenovo, ZTE, JIAYU i THL lansirale sasvim solidne i povoljne mobilne telefone s MT6589 četverojezgrenim procesorom i MT6572 dvojezgrenim procesorom, i preplavile razne internetske stranice za online kupnju tehnike. Na taj način se u rangu od 1000 – 2000 kn može nabaviti mobilni telefon ne toliko upitne kvalitete i ‘trendovskih’ značajki.

Ovih dana iz Mediateka je procurila neslužbena glasina da će do kraja godine biti pušten u prodaju njihov novi MT6290 procesor, baziran na ARM Cortex-A7 arhitekturi. Po svim specifikacijama je sličan MT6589 čipu – dakle riječ je o četverojezgrenom 1.2 GHz procesoru s PowerVR SGX 544 GPU, no, za razliku od prethodnika, podržavat će i LTE.

Dakle, u 2014. možemo svakako očekivati i 4G mobilne telefone ne odveć prebijesnih karakteristika, ali za cijenu ne višu od 2000 kn.

Z.L. 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh