Najnovije

Huawei predstavio elegantni Ascend P6

Već danima Huawei je putem svih marketinških kanala, pa čak i putem Facebook profila predsjednika uprave Huawei Device Richarda Yua, najavljivao konferenciju za novinare 18.6. u Londonu na kojoj je predstavljen novi telefon iz njihove kuhinje, Ascend P6.

Kao što je već najavljivano, P6 je s 6,18 mm najtanji mobilni telefon koji se trenutno može naći u prodaji. Mi bismo ga mogli proglasiti i najelegantnijim.

Osim zaslona od 4.7 inča, novi Huaweijev telefon ima K3V2 čipset s četverojezgrenim procesorom koji će vrtiti 4.2.2 Android na 1.5 GHz te već, za premium uređaje standardnih, 2 GB RAMa. Prisutne su i 2 kamere, stražnja od 8 MPx s podrškom za full HD video te prednja s 5 MPx.

Huawei je za sve svoje uređaje na JellyBeanu razvio Emotion UI sučelje, koje kombinira početni ekran s glavnim izbornikom, kao i niz drugih opcija – vlastitu ‘cloud’ uslugu, DLNA podršku za dijeljenje medijskih datoteka na mobilnom telefonu s drugim tehničkim uređajima, upravljanje štednjom energije, zaštitu privatnosti te npr. lociranje mobilnog telefona u slučaju krađe. Dakle, više manje, sve ono što smo viđali i kod sveprisutnih Applea, HTC-a i Samsunga.

Jedino što zamjeramo Huaweiju je nedostatak podrške za LTE, no to se moglo pretpostaviti jer je K3V2 čipset već korišten i u već izdanim mobilnim telefonima, kao što je G615. S obzirom na preporučenu cijenu od cca 3000 kn, pojavu ovog telefona na tržištu svakako pozdravljamo, što smo učinili i s njihovim prethodnim iskoracima u srednji i viši segment tržišta.

Z.L. 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh