Najnovije

Fanovi plastike skandiraju: Stigao je Samsung Galaxy S4 [SPECIJAL]

Samsung je noćas, točno u ponoć, u filmskom raspoloženju u New Yorku predstavio novi Galaxy S4, tanji, lakši i bolji od svog prethodnika. 

Samsung Galaxy S4 bit će dostupan u 3G i 4G LTE verzijama diljem svijeta, a kao što možete pretpostaviti, krasi ga 5" full HD SUPER AMOLED zaslon gustoće piksela 441 ppi. Galaxy S4 omogućit će vam 100 mbps u downloadu te 50 mbps u uploadu. 

Stražnja kamera ima 13 MP, a stražnja 2 MP, kao što su glasine i najavljivale. Interna memorija uređaja bit će 16/32/64 GB, a bit će proširiva sa SD karticama kapaciteta do 64 GB. Baterija ima 2600 mAh, te je u potpunosti zamjenjiva. 

Velike novosti donosi i sam softver fotoaparata, te je sada moguće slikati s prednjom i stražnjom kamerom od jednom. Ista ta funkcija moguća je i tokom snimanja 1080p videa. Prisutna je i mogućnost uklanjanja određenih objekata sa slika, te dodavanja određenih efekata. Posebno je zanimljiv takozvani "Drama mode" pomoću kojeg možete snimiti 100 fotografija u samo četiri sekunde, te ih poslije složiti po vlastitoj želji. 

Što se samog hardvera tiče, uređaj će biti dostupan u više varijanti, ovisno o tržištu. Internacionalna verzija trebala bi imati Samsungov Exynos 5 Octa, koji kombinira Cortex A15 i A7 jezgre, koje se koriste ovisno o radnji na uređaju. Za američke operatere bit će dostupna verzija sa Snapdragonom 600, koja je meni osobno i draža, jer Samsung nije baš pouzdan proizvođač hardvera. Uređaj će u svim varijantama imati 2 GB radne memorije, što je i više nego dovoljno za sve radnje. 

Samsung je kod S4-a dao naglasak na softver uređaja, a ne ne hardver, kao što je bio slučaj kod starijeg brata S3. Cijela prezentacija je napravljena da se ljude zaludi nekakvim bespotrebnim funkcijama, poput upravljanja rukama i sličnog. Samsung jednostavno nije mogao napraviti ništa toliko inovativno što bi bila glavna tema predstavljanja, pa su predstavili dosta manjih, ali zanimljivijih funkcija. Nešto slično se dogodilo i Appleu, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će Apple odgovoriti na ovo. Treba im nešto jako dobro i inovativno da bi nadmašili Samsung. Kako god, što god da Apple predstavio, uvijek će imati svoju publiku koja će kupovati njihove odlične proizvode. 

Uređaj prati dizajnerske smjernice Galaxya S3 i Notea 2. S4 je zapravo, možemo reći, hibrid ova dva uređaja. Galaxy S4 bit će dostupan u bijeloj i crnoj, za koje je Samsung ponovo izmislio vlastiti super glupi naziv. Za kraj, pogledajte i službeni video u kojem Samsung u 4 minute opisuje funkcije ovog uređaja, a ako imate vremena, odvojite jedan sat i pogledajte snimku cijele prezentacije. 

Sad se postavlja pitanje, ima li S4 šanse pored odlične Xperie Z i HTC-a One? Pišite nam u komentarima.

S.B.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Pingback: Poigrali smo se novim Samsungom Galaxy S4 - GIGA - GIGA

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh