Najnovije

Steve Wozniak – suosnivač Applea – ovog ljeta dolazi u Hrvatsku, točnije u u Riječki muzej računala

Prvi hrvatski muzej povijesnih računala 'Peek&Poke' objavio je vijest da će ovog ljeta Steve Wozniak – suosnivač Applea – napokon posjetiti isložbenu prostor u Rijeci.

Muzej je osnovala skupina računalnih entuzijasta, a to je ujedno i prvi hrvatski muzej računala koji sadrži eksponate i 'evoluciju' računala od ranih 60-ih godina, pa sve do danas.

Svetozar Nilović, začetnik ovog projekta, sakupio je neke rijetke eksponate iz 60-ih godina prošlog stoljeća, poput prvog kalkulatora proizvedenog u Europi iz 1971., prvog Appleovog dlanovnika, videokonzole iz '70-te, Apple II, te brojne druge. Na izložbi ćete moći vidjeti više od 1000 modela starih računala, konzola, kalkulatora i ostalih gadgeta.

Na službenoj stranici muzeja stoji…

"Dakle, udarna vijest je slijedeća i nije nikakva prvoaprilska šala ni nikakav umjetnički performans. Negdje sredinom 2007. godine kad smo još uređivali Peek&Poke smo poslali privatan mail Steveu Wozniaku da bi nam bila čast da bude na otvorenju. Isto tako, poslato i je rukom pisano pismo Stevu Jobsu sa istim sadržajem. Obojica su zaista našla vrijeme i odgovorili da zbog obaveza ne mogu stići i da nam žele puno uspjeha tj. kako to već ide. Steve Wozniak je tada obećao dolazak čim bude bilo vremena i sad je to vrijeme, izgleda – došlo. Dakle, ovog ljeta u našem muzeju suosnivač Apple kompanije – Steve Wozniak! Kada? Čim dobijemo njegove slobodne termine obaviještavamo vas."

Kao što je navedeno, još se ne zna kada bi točno Wozniak trebao stiću u Hrvatsku, no najvjerojatnije se radi o ljetu ove godine. Jedva čekamo 😉

V.G.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Pingback: Šef Googlea stiže na vjenčanje u Hrvatsku? - GIGA - GIGA

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh