Najnovije

Sony na predstavljanju Play Stationa 4 propustio predstaviti samu konzolu  [SPECIJAL]

Nakon mjeseci naklapanja i pogađanja, jučer je PS4 napokon ugledao svijetlo dana, ali ne onako kako mislite.

Radi se o tome da su stručnjaci iz Sonya jučer ispričali sve o novoj konzoli, ali je uopće nisu pokazali. Predstavili su novi Dualshock 4 kontroler, hardver samog uređaja, neke od novih funkcija, ali kako sve to radi i izgleda ostaje veliki misterij. Vjerojatno vam je jasno zašto Sony nije pokazao sam dizajn kućišta novog Play Stationa 4, što je i najinteresantnija stvar kod cijelog PS4-a.

Novi Dual Shock 4 kontroler je malo redizajniran. Više nema Start i Select tipki koje su zamijenjene touchpad-om. Lijevo i desno od touchpada nalaze se dvije nove tipke, Share i Options, a nama je posebno zanimljiva Share, koja omogućava dijeljenje sadržaja za vrijeme igranja. Novi kontroler ima i utor za slušalice te posebne senzore koji prate kretanje kontrolera.
Što se samog hardvera tiče, Play Station 4 imat će x86 procesor kao i sva moderna računala. GPU će biti sličan kao i u PC-evima, a za sve te radnje brinut će i 8 GB DDR5 ram memorije. Na predstavljanju je osim konzole izostalo još par detalja, kao što su cijena te podrška konzole za 4K (ultra HD) televizore.
Sony je potpisao i partnerstvo s Blizzardom te će Diablo 3 biti dostupan ekskluzivno na PS3 i PS4. Iako nismo vidjeli ni jednu sekundu ove igre, to se sve lijepo uklopilo u ovo ionako već misteriozno predstavljanje konzole kojoj nema ni traga.Pretpostavljam da je Sony ovaj potez napravio upravo zbog toga da dođe do prednosti pred Xboxom i Microsoftom te da bi se zaštitio od eventualnog kopiranja dizajna i sustava hlađenja ovog uređaja. Smatramo da će dizajn ovog uređaja kao i ostatak detalja biti predstavljeni na E3 sajmu prije ljeta ove godine.

S.B.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh