Najnovije

[Parnice] Gotovo je! Samsung je poražen !!!

Gotovo je! Patentna parnica stoljeća je gotova! Kao što smo i očekivali, Apple je odnio pobjedu te im je Samsung dužan platiti $1,049,343,540 dolara. Okruglo je to 1,05 milijardi dolara!


Jučer u 23:30 po našem vremenu objavljena je presuda u korist Applea. Presuda je donesena nakon 21 sati pregovora. Porota je došla do zaključka da je Samsung kopirao 6 od 7 Appleovih patenata, za koje im je Apple ranije, 2010. godine, ponudio licenciranje, kao i Motoroli, HTC-u, Nokiji i Microsoftu. Apple im je velikodušno ponudio 20% popusta na licenciranje jer Samsung izrađuje neke komponente za Apple, ali Samsung je očito smatrao da za njih ne vrijede zapadnjački zakoni.


Ovo su neki od uređaja na kojima je Samsung koristio Appleove patente: Captivate, Countinuum, Droid Charge, Epic 4G, Exibit 4G, Fascinate, Galaxy Ace, Galaxy Prevail, Galaxy S, Galaxy S 4G, Galaxy S II, Galaxy S Showcase, Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1, Gem, Indulge, Infuse 4G, Intercept, Mesmerize, Nexus s 4G, Replenish Transform, i Vibrant.
Ovo su patenti koje je Samsung prekršio:

  • Patent 087 i 677 – Izgled iPhonea 3G i 3GS koji u sebi imaju metalni rub te odredjene dimenzije i oblik uredjaja ukljucujuci zaobljenu pozadinu.
  • Patent 305 – Kockaste ikone sa zaokruzenim kutovima.
  • Patent 163 – Povecavanje slika sa duplim tapom po zaslonu
  • Patent 915 – Pinch to zoom multi touch patent
  • Patent 381 – Bounce back, ruber odskakanje ekrana kada se dodje do kraja strane.

Za kraj, iako je Apple pobijedio, ova cijena koju Samsung mora platiti je samo 5% od zarade na ovim uređajima, ali pobjeda je svejedno slatka!

S.B. 

Od sada nas pratite bilo kada i bilo gdje putem društvenih mreža: Facebook, Twitter i Google+

Click to comment

Odgovori

To Top