Click here!

Najnovije

Pogledajte infografiku o prvih 5 godina Androida

on

S preko milijardu aktiviranih uređaja operativni sustav za mobilne telefone i tablete Android dočekao je ove godine svoj peti rođendan. Naime, 22. listopada 2008. pušten je u prodaju prvi Android telefon, T-Mobile G1 (HTC Dream).

Iako za samo šest dana očekujemo i Android 4.4 (KitKat), bit će zanimljivo vidjeti na koji će se način Google odnositi prema razvoju ovog sustava. Jedan od čelnih ljudi Androida Hugo Barra prešao je u kineski Xiaomi, a Google sve više ulaže u razvoj Chrome OSa koji bi kroz neko nedefinirano vrijeme mogao zamijeniti Android, ili ga staviti u drugi plan. Istovremeno, u slučaju da Google prestane s financiranjem, uvijek postoji mogućnost i da se dio Android tima odmetne, nađe novog ‘sponzora’ i nastavi s razvojem sličnog proizvoda (koji kako to obično biva, neće dostići toliku popularnost).

Da li smo u razdoblju kada Android doživljava najveću slavu i da li će se ona uskoro nastaviti ili polako započeti s padom, odlučit će se dakako u Googleu.

Dok čekamo daljnji razvoj situacije, ekipa iz TechHive-a pripremila je infografiku u kojoj možete saznati o razvoju Androida u prvih pet godina. Nadamo se ne i posljednjih.

androidtimeline_1000px-100058548-large

Preporučeno

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>